tisdag 6 januari 2009

Julgransplundring

Alltså, nu måste jag förklara varför granen åkte ut. Orsaken var inte bara att den barrade, utan att "någon" hade julgransplundring vilket gjorde att den barrade mer än normalt!!!

Till vår stora glädje fick julgranen vara ifred under hela julhelgen. Vi hörde knappt ett dingel från den. "Någon" spatserade bara förbi den, eller på sin höjd petade lite på de nedersta grenarna... Framåt nyår tog lugnet slut. "Någon" upptäckte att man kan dra av olika föremål från grenarna. Tomtar, hjärtan, små äpplen och kulor. Giter "någon" inte dra av pyntet kan man ju alltid ligga i mattes rullstol och sätta fart på kulorna. En morgon kom Sambon ut i köket och fick en chock: Djurens vatten var alldeles RÖTT! I vattnet fann han orsaken - det låg ett litet rött äpple där. Som inte var så rött längre...

"Någon" älskade att springa in under granen med Tiffany efter sig. Ut från granen kom två gröna varelser sedan: En hulk-katt och en hulk-hund som likt igelkottar hade taggar (barr) som stod rakt ut från pälsen. När vi fick mer barr på golvet än det satt kvar på granen då föll domen: Ut med granen!

Idag skall Tiffanys resterande lockar falla. Vi ska börja på Rallylydnadskurs i morgon på Halmstad Brukshundklubb och då kan hon ju inte se ut som hon gör nu. Så det är dagens projekt nr 1. Projekt nr 2. ska bli Hilka, som jag inte får klippa pälsen av utan bara klippa tassarna.

2 kommentarer:

  1. Om det är till någon tröst så åkte vår gran oxå ut igår, av ungefär samma skäl som er... Lilleman har helt plötsligt kommit på att julgranskulorna faktiskt inte sitter fast, utan är klart lekbara!

    Lycka till med klippningen!

    Kram Veronica och Clara

    SvaraRadera
  2. Jag har oxå slängt ut julen,men granen står kvar på altanen till helgen då åker den oxå, kram

    SvaraRadera