måndag 19 april 2010

Lite av varje

I helgen såg Sambon och jag en repris som handlade om en man i Lund som gick och satte upp lappar runt om i staden. Vi fick följa honom genom kameran, en reporter som blivit intresserad av vem människan var bakom lapparna. Till sist fick de kontakt och det utvecklade sig till en vänskap dem emellan. Bl a fick man se när mannen, som var över 80 år, vräktes från sin lägenhet. Han var en samlare och hade så mycket saker att han knappt kunde gå i sin lägenhet. Han ansågs vara en sanitär olägenhet och fick därför inte behålla sitt boende. Det värsta var att han fick 10 minuter max att packa ihop det han ville ha med sig, sedan låstes lägenheten. Om han hade någonstans att ta vägen? Nix, han stod utanför hyreshuset med sin cykel och massor av kassar. Han kunde inte ens få husrum hos Frälsis, där fick han inte ta med sig sina pryttlar.
Nu läste sig allt tack vare att reportern tog till orda på ett möte, som av en händelse hölls samma kväll, där man tog upp frågan om hemlösa i Lund. Hur kan man bara slänga ut en människa utan någonstans att bo??? Fabrorn var ju sjuk, det stod nog inte riktigt rätt till med honom. Men att slänga ut honom med orden: Jag hoppas det löser sig...

Idag är jag så glad, vår magnolia kommer att blomma med minst 7 blommor!!! Vi har haft den i ca 5-6 år och det har endast kommit en ynka blomma och den kom i höstas (fel årstid). Och nu är där stora fina knoppar. Jag ska foto dem från alla olika vinklar så fort de slagit ut. =O)

Vi har blivit med ny soffgrupp idag. Ny för oss, den är köpt på Blocket. Och den är rosa!!! Precis som min gamla grupp. Har letat länge och nu äntligen, billig och jättefin var den. Hundarna kan inte krypa bakom den, vilket Tiffany brukar göra när hon inte vill gå ut med Sambon. Nu är det slut med det =O)!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar