måndag 20 september 2010

Valet

Ja då har det hänt även i vårt land att högerextremister har fått plats i vår riksdag. Samma sorts "demokrater" som Hitlers "socialister", d v s det är vare sig demokrati eller socialism i dessa partier. Tyvärr vet inte alla idag att Hitler hade som mål att utrota människor med funktionshinder! Främst de med psykiska funktionshinder, sådana som förr kallades "idioter". Jag tror inte att SD kommer att utrota oss, men det ska bli intressant att se hur de ställer sig till vård och omsorg som rör oss...

Att Alliansen vann igen är en seger för egoismen! Vart har förståelsen och solidariteten tagit vägen??? Alla är inte unga, smarta, friska med högavlönade arbeten! Vi är många som har svårt att få det att gå ihop varje månad. Som aldrig kan åka på semester, som aldrig kan unna sig det där lilla extra som gör livet bättre, som aldrig kan köpa tv-spel för flera tusen kronor till sina barn, som inte har råd att låta barnen vara med i någon idrottsförening pga att medlemsavgiften är för hög. Alla kan råka ut för sjukdom eller olycka, då rasar allt. Även ekonomin. Om Alliansen och deras väljare varit lite ödmjuka och tänkt tanken att flytandet på en räckmacka är ingen självklarhet. Och inget alla kan göra.

Jag har levt både med 50 % förtidspension och 50 % arbete som ensamstående med barn. Inte kunde vi åka på semester! Nu har jag 75 % pension men inget arbete på de övriga 25 %, jag har en förtidspension på 4 482 kronor i månaden efter skatt. Hur ska man klara sig på det??? Som tur är har jag en sambo som jag lever på. Pensionerna är inte så stora att folk i allmänhet väljer att låtsas vara sjuka för att slippa arbeta.

Många många funktionshindrade lever i fattigdom hela livet. Har de tur får de handikappersättning som ska täcka större kostnader man har pga sitt funktionshinder. Har de ännu lite mer tur får de bostadsbidrag. Ja du ser ju själv - vi är den tärande skaran i Sverige. Kanske kan man bidrag få runt 9-10.000 kronor i månaden före skatt. Jag har svårt att tro att funktionshindrade tycker att det är enormt mycket bidrag... Det finns otroligt många som mer än gärna skulle vilja arbeta och kan det också. Men alla de här företagarna och entrepenörerna som skall uppstå de anställer inte någon med funktionshinder. Aldrig i livet!

Jag är själv arbetslös på 25 %, jag kommer inte att ge mig före jag har ett arbete - Alliansen har sagt att alla ska vara i arbete! Det ska bli oerhört intressant om de kan hålla det löftet för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar