tisdag 8 september 2009

Besök på vackra ÖN

Äntligen var det dags för besök på underbara Öland! Som vanligt har vi bott på en camping i stuga. Där är jättehärligt att bo. Vi ser Ölandsbron och Kalmarsund från fönstren i allrummet/köket. Hundarna gillar att vara där, även om de inte gillar resan dit... Båda är åksjuka men får varsin halv åksjuketablett innan vi åker, och det funkar faktiskt! Ingen kräker i alla fall.

Vi tränade lydnad med våra vänner från Borgholm, Karin och Åke, samt fikade, åt middag och pratade-pratade-skrattade-skrattade... Gästvänligare och omtänksammare människor finns inte! Karin passade på att knipa sitt 3:e förstapris i lydnadsklass 1 så hennes servicehund Kaisa får lägga till titeln Lp I. De var jätteduktiga, det är underbart att se dem på tävlingsplanen.

Tiffany står undrande inför vattenmonstren Kaisa och Wille, Karins och Åkes flattar. Jag kan säga att våra hundar INTE kastade sig i böljan med samma glädje. Möjligen doppar de tassarna lite grand. De gillade inte heller att bli skakade vatten på. På campingen finns en strand där hundarna får vara. Eftersom det är lågsäsong bor det inte så många kvar där, vilket gör att man kan släppa hundarna lösa. Om de älskar det? JAAAA!

Vi var faktiskt inte och tittade på någon sevärdhet denna gången - det blev mest träning och tävling, vilket var jätteroligt. Att bara VARA räcker gott för mig på Ön. Ligga på bäddsoffan i stugan, lyssna på regnet mot plåttaket och ha ett varmt täcke att kura under - kan det bli bättre??? Ja kanske om solen skiner så man kan vara ute med hundarna... De dagarna kommer de med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar