tisdag 23 december 2008

Julklappsinslagning, steka kalkon och klä granen...

På dagens agenda stod en massa saker som skulle göras. Kan säga att ALLT har Katten ansett att hon måste hjälpa till med! Inslagning av julklappar är skitkul om man är Katt! * Prasslande papper som ska klippas rakt kan man krypa under eller dra i med klorna (snygga repor...).
* Tejprullen rullar bra åt alla håll.
* De i förväg uppklippta tejbitarna dinglar kul i väntan på att användas...
* Saxen fibblar man lite med så Människan skriker att den är vass!
* Sen kommer det bästa: SNÖRET som ska sitta runt paketen =O). Matte behövde ingen "krås-sax" - hon har KATTEN. Ut med klorna, dra snöret längs med och voila ett snyggt fyrdelat krusat snöre!
* Vissa paket är till katter - de måste man försöka få upp innan de är inslagna - jösses vad onödigt att slå in när de bara ska öppnas i morgon...
* Och när de är inslagna luktar de lika gott som innan de blev inslagna och då måste man försöka ÖPPNA paketen genast
* Trött Katt ligger helst var då? Jo mitt bland papper, paket, adressetiketter så klart!

Sedan togs kalkonen fram - den var superspännande. Katten var tvungen att kolla Sambon som drog ut senorna ur låren (på kalkonen). Det hördes lite stånk och småsvärande från köket - jag antar att Katten stod på kalkonen... Dock var det Sambon som svor - inte Katten! Mitt försök att bjuda Katten på delar av det kokta inkråmet sågs inte med nåder av Hundarna. De fick varsin rejäl bit var av vad de nu var för något (lever, hjärta, nåt annat...). Katten fick också sin ranson men nej det passade inte damen. Vilket Hundarna genast talade om för mig: Du, HALLÅ HAAAAAAALLLLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ - katten äter det inte!!! Matte ser du, KATTEN VILL INTE HA MEN VI ÄTER GÄRNA UPP DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu var det läge att klä granen. Jag höll mig kvar i köket under förevändning att kalkonen måste passas i ugnen... Hur det gick att klä granen? Ungefär så här, och då är vissa ord censurerade: Låt bli granen, nej rör inte lamporna, kan du SLUTA dra i sladdarna, kattj---l, nu får du ge dig, SLUTA RÖRA SLADDARNA!!! Alltså Sambon hade hjälp att klä granen. En stund. Sedan kommer han bärandes på Katten till mig och Hundarna i köket (vi passar kalkonen tillsammans för säkerhets skull). Sambo förklarar att det går inte att ha Katten med när man klär granen - som om vi inte redan förstått det... Men sätt henne hos oss i köket föreslår jag. Sambon protesterar: Men då måste jag stänga dörren för henne! Öh ja, det är väl klart om du vill vara ifred tänker jag (men säger inget). Det slutar med att vi är fyra som passar kalkonen i ugnen och Sambon får ensam utan hjälp och publik klä granen. Katten protesterar högljutt mot att behöva vara instängd i köket.

Jag skickar ett hysteriskt sms till min kontakt på Katthemmet och hör mig för om det inte finns en liten hörna de kan knö in en galen Katt i. Men nej, helt kall och oförstående med massa glada sms-gubbar som svar får jag veta att hon minsann har det lika dant hemma hos sig.

Nu är alla klapparna inslagna och förpassade ner i säcken, granen är klädd med Kattvänliga kulor och kalkonen är uttagen gyllenbrun ur ugnen. I min ena rullstol ligger en mycket trött Katt vid namn Tigris. Och hon är den mest underbara Katt man kan ha.

Innan jag själv lägger mig på soffan och somnar efter ännu en nervpåfrestande Kattdag vill jag önska alla en fridfull jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar