lördag 4 december 2010

Nu e de vinter...


Djuren tycker väl det är OK för en snabb rusch ut i trädgården. Katterna skriker (läs Tigris) att de vill gå ut, och det får de såklart. Vad är roligare än att se en katt på tre ben som förtvivlat skakar den fjärde tassen för den är BLÖT! De rusar ofta ut och efter ca 3-4 steg upptäcker de att det ligger något vått på marken. De "fryser" till och vänder om. Stannar och måttar med ögonen hur många steg de behöver ta för att någorlunda torrskodda ta sig in. De blir som jag när det är kallt - alldeles stela i lederna. Nu är de ute max 5 minuter, sedan vill de gå in. Jag tar inte ens på dem halsbanden, de försöker absolut INTE gå utanför trädgården nu.
Tigris är den som skriker mest för att få gå ut, oftast vänder hon redan i dörren när hon sniffat ut och upptäcker snön. En liten fegis! Här har hon avancerat till dammen som är frusen. Vad hon inte vet är att under henne simmar två stora guldfiskar som brukar övervintra i vår damm.

Skrålis har kommit på att om man går väldigt nära huset är där snöfritt, hon springer eller sitter där en liten stund. Tar gärna ett litet gnag på vintervissna växter med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar