torsdag 5 november 2009

Vart tog den stygga lilla loppan vägen...

Det vet vi - den finns hos oss! I måndags kväll började Sambon hojta från köket när han höll på med middagen: Det finns djur på Tigris som springer, och de springer fort. Vilka djur springer fort på en katt??? Loppor! Katten kom in till mig i soffan, och nu startade letandet. Jo, jag såg att det var en loppa. Och inte bara en utan flera. Lillkatten hade loppor, våra bägge hundar också.

Vi lyckades fånga en loppa som förpassades till en glasburk. På tisdagen lyckades vi få en loppa på en tejpbit och tillsammans med den i glasburken körde Sambon iväg dem till Slöinge för artbestämning. Vi fick inte besked förrän på onsdag morgon. Och ja det var en kattloppa! Nu blev det fart kan jag säga! Vi drog upp alla sängkläder, filtar (även hundarnas), mattor, soffkuddar m m. En del hivades in i förrådet, annat åkte ut i trädgården och mycket slängde vi i tvättmaskinen (en stor avsedd för mattor). Alla sängkläder tvättades - nu vet jag varför man inte ska ha sina husdjur i sängen. Ja vi tvättade en MASSA från 11.00 till 18.00.

Dessutom DAMMSÖGS det precis över allt. Väldigt noga. Sängar, soffor ALLT!!! Vi gav hundarna Expot och katterna Frontline. Redan på kvällen hittade vi döda loppor... URK! Och loppägg BLÄH! Vi ska ge både hundarna och katterna något som heter Program, 1 tablett var/månad i 6 månader. Det gör lopporna sterila = inga fler loppor. Har letat efter något giftigt att spraya i golvspringor/lister men Kemikalieinspektionen har tagit bort ALLT pga av miljön. INGEN på Kemikalieinspektionen har haft kattloppor förstår jag... Idag har vi hittat Radar på Blomsterlandet. Bekämpningen startar i morgon.

Även idag var det sängkläder ut och skakas, soffa och säng dammsugits, hela golvet också. Och sedan dammsög vi djuren. Min idé bäst att säga. Vi satte ner "suget" på mini för att inte göra det allt för obehagligt för de stackars djuren. Tigris var jätteduktig, ögonen var svarta men hon var helt lugn under proceduren. Hundarnas svansar åkte ner mot golvet och de försökte rymma men det var OK. Svansarna for upp igen så fort vi släppte loss dem. Sedan skulle vi dammsuga lillkatten... HAHAHA! Minst men svårast att hålla! Madde jagade efter med dammsugaren t o m när katten satt på min nacken - vilken cirkus! Vi fick säkert väck några loppor från henne. Om inte har hon skakat av alla i nacken på mig =O).

1 kommentar:

  1. Får mig att tänka tillbaka då min son fick löss och lusmedel skickades över hela Sverige ! :)

    SvaraRadera