tisdag 30 september 2008

TILLÖKNING och VALPTRÄFF



i familjen!!! Och inget är riktigt sig likt längre. I söndags blev vi stolt jourhem till tre kattungar. Det är första gången vi tar emot katter så det ska bli roligt. Tyvärr anser vi oss inte kunna ha egen katt, men att ta emot katter lite då och då tills de ska få nya hem - ja det känner vi att vi gärna vill. Sambon var väl sådär intresserad av idén, men han körde och handlade in lite kattleksaker idag alldeles av sig själv... Och vem kan motstå kattungar??? Möjligen den som lämnade dessa små krabater på en tipp i Hylte... Hur kommer det att kännas när de får nya hem och lämnar oss? Det kommer att fällas tårar, så klart, men vi vet om att de ska vidare och vi kommer (om det går bra) att välkomna nya katter som behöver ett jourhem.

I helgen var det Valpträff hos hundarnas uppfödare, totalt var det 17 hundar (inkl uppfödarens) som samsades tillsammans med sina människor. För mig som älskar att se hur hundar i flock agerar sinsemellan var det en höjdareftermiddag! Våra egna uppförde sig väldigt bra... Tills Tiffany upptäckte att det stod en burk full med Frolic på trädgårdsbordet. Hon, som brukar svårt att hoppa upp i soffan hemma, tog plötsligt ett jättehopp upp på bordet! Som om det var en självklarhet att bete sig så =O(. "Bra koll den där hundpsykologen har på sin hund...". Japp det har hon - för så gör ingen hund hemma =O). Kul såg det ut i alla fall! Och uppfödarens man ska ha tack för goda våfflor!!!

2 kommentarer:

  1. Den dagen inte lilla Mimmi finns hos oss längre vill vi ha ett par katter här på gården (inte för att två katter ersätter en kelpie, utan för att Mimmi blir alldeles totalt tokstressig vid blotta åsynen av en katt och vi tänkte att vi skulle bespara henne den biten:-) Så om du fortfarande har jourhem då så får du höra av dig om du har ett lämpligt kattpar som inte verkar alltför hundrädda och som du tror skulle trivas på landet!

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja nu hoppas vi att Mimmi är med oss länge än så klart! Katter som bott hos oss blir garanterat hundtränade =O)!

    Nu närmar sig kursen...

    SvaraRadera