lördag 17 maj 2008

C-höft igen...

Nu har vi fått beskedet: C-höft igen! Nu har vi försökt men det ändrade inget.

Hjärtat svider - Tiffany är så duktig! En hund med ett underbart temperament, bråkar aldrig med andra hundar, gillar alla - människor som djur, lydig, uppmärksam, busig, intelligent, lättlärd. Listan kan göras lång. En oerhört mentalt stabil hund med ett C på en höft som inte påverkar henne alls enligt veterinären. Det hängde på millimeterna... Dessutom ska Tiffany aldrig dra/bära/lyfta något tungt eller hoppa upp med föremål i mitt knä.

Men regler är till för att hållas till punkt och pricka, individens behov eller hundens övriga kapacitet spelar ingen roll. Hunden ska vara fysiskt fullt frisk för det arbete den ska utföra - självklart! Och mentalt mycket stabil... Också en självklarhet?!

Nu fortsätter jag och Tiffany vår träning i lydnad och rallylydnad. Vi fortsätter också utbildningen som servicehund - lilla Tiffan gillar jobbet - hyfsat betalt säger hon. Däremot kommer jag inte att orka ansöka om utbildning för ny hund på ett bra tag. Vilken tur att C-höften inte diskvalificerar Tiffan från lydnad, rallylydnad, livslust och buuuuus =O)!!!!!

2 kommentarer:

  1. Nej, så tråkigt!! Har verkligen hållit tummarna för att röntgenresultaten skulle hamna på rätt sida gränsen... Vet exempel på andra veterinärer som har fått ett nytt resultat på tredje röntgenförsöket, så det kanske finns lite, lite hopp fortfarande??

    Fruktansvärt tråkigt att bestämmelserna är som de är när hunden inte lider av det!!

    Oavsett förbund och bestämmelser så är du och Tiffy ett superteam tillsammans - det kan ingen ta ifrån er!!!

    SvaraRadera
  2. Bus och klickerträning är det bästa ;o)

    SvaraRadera