måndag 10 januari 2011

Babyfarm

Såg på tv i går om indiska kvinnor som är surrogatmödrar, de erbjuds en summa (någon fick ca 35000:-) som gör det möjligt för deras söner att utbilda sig samt att kunna skaffa eget hus. Det är väl OK om någon vill vara surrogatmamma för de som av olika skäl inte själv kan få barn. Men detta var en FARM!!!!

Det fanns många kvinnor i olika åldrar, som hade en säng i ett rum tillsammans med flera andra. Det gick precis att gå mellan sängarna. Kvinnorna fick mat, extra mineraler, mjölk m m. De kontrollerades rent medicinskt under graviditeten. Kvinnorna fick alltså bo på kliniken där sedan barnen togs ut med kejsarsnitt (jag såg ingen som födde på naturlig väg). En kvinna fick besök av sin make och lille son, maken tyckte att kvinnor inte var så smarta... Nä men pengar till hus och utbildning fick hon offra sin kropp för att de skulle få.

Läkaren hade stenkoll på alla och visste exakt vilken vecka de var i och var föräldrarna kom från. Hon strålade när det kom en vit bebis ur en indisk kvinnas kropp, hallelulja! Den här stackars indiska kvinnan kände när de skar i henne. Läkaren försökte förklara att det kunde hon inte göra, men hon gav sig inte. Till slut fick hon något medel insprutat, men om det bara var lugnande eller smärtlindring fick vi aldrig veta. Kvinnan bara låg där helt tom i ögonen.

Jag tycker det är vedervärdigt att utnyttja fattiga kvinnor som bebisbärare. Vi fick se en från USA med, "lönen" hon fick gick till att reparera huset. Hur "fattig" hon var är svårt att säga. Men jag inbillar mig att den kvinnan har säkrare förlossningar än dem i Indien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar