torsdag 6 december 2007

Sömnigt


Vilken dag! Har varit så sömnig och trött hela dagen. I går, onsdag, var jag och mina assistenter på Julmarknaden på Liseberg. Det var väldigt vackert med alla lampor (hur lång tid tog det att få upp dem och hur många var de - inte lamporna utan de stackarna som tvingats sätta upp dem???). Fick provsmakat konstiga saker som björksaft (går att dricka om man inte har något annat) samt älgörtssaft (är precis lika gott som det låter - nej tack). Ville ej göra den trevliga flickan i ståndet ledsen så jag uttryckte mig väldigt diplomatiskt - hm en intressant smak... Det blev tranbärssaft (köpt på vinst och förlust utan provsmakning) samt hjortronhuttar (spriten får man tillsätta själv...). Köpte även lite glögg av varierande smaker: hjortronsmak (ja vi älskar hjortron men fick tyvärr ej smaka), sockertoppsmak (den var jättegod!!!) och gyllenglögg (mums). Sambon hittade RENKORV, vilket han älskar. Efter två timmars shoppande (hungrande och frysande) åt vi middag på restaurant Tyrol. Gott och mycket! Men lilla chokladtryffeltårtan slank ner i alla fall, Sambon åt nästan två då Yngsta Dottern inte orkade med sin.
Tyvärr blev Tiffanys lydnadsträning inställd idag, regn och blåst får min gamla kropp att ta time out. Tur "tränaren" tillhör de förstående... Istället har vi tränat på NYÅRSRAKETER, d v s en cd med diverse raketer och bomber. Resultat? Tiffany sov i sin bur hela tiden utan att ens lyfta på huvudet. Medan jag fick säga till Yngsta Dottern att inte skrika när HON reagerade på ljudet... Behöver visst träna Yngsta Dottern istället! Ska bli intressant att se om cd-träningen ger resultat, Tiffany är ju inte särskilt lättskrämd och hade väl knappt börjat höra förra nyåret. Så hon har inga dåliga erfarenheter av raketer. Molly är ju inte alls rädd, snarare förb... när det smäller väldigt högt och nära.
Ska köpa ett D A P halsband och sätta på Tiffany. Dels för att lugna när allt smällande börjar ute samt se om det hjälper mot hennes åksjuka (har redan sprayet, testa om kombinationen hjälper henne).
Fått hem en laddning aktiveringsleksaker till mina kurser idag. Fått och fått... köpt snarare. Så nu ska mina egna jyckar få testa intelligensen på dessa leksaker. Brukar oftast köra med egentillverkade sådana, men ibland får man total hjärnparalysering när det gäller att hitta på nya kul aktiveringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar