fredag 28 augusti 2009

Försvunna byxor!

Idag var vi igen hos pappa. Han hade blivit av med ett par pyjamasbyxor och var väldigt upprörd över detta. Sambon lyckades med personalens hjälp till sist hitta dem - i tvättkorgen! Men det tog en stund. I alla fall var pappa så nöjd och glad när de var lokaliserade.

På travlektionen i går fick jag köra Kontrig, min stora favorit. Vi hade tur med vädret och jag känner mig i närheten av paradiset när jag kör honom - så mycket älskar jag det. Sedan lyckades jag bli sparkad på ena foten av honom men det var mitt eget fel som var klantig. Skulle sela av honom och sitter med fötterna under magen på honom. Rätt som det är sparkade han mig med ena bakhoven rakt på foten - aaaaaaaajjjjjjj (jag svor lite). Men han sparkade efter flugor och det var inte riktat till mig. Men ONT gjorde det...

Yngsta dottern åkte med mig i vagnen, fick ha hjälm på sig hon med. Först höll hon sig i vagnen för hon tyckte det gick fort (knappt joggingfart), men sedan insåg hon att fortare än så här gick det inte. Hon var modig och hjälpte mig med på- och avselning av Kontrig - hon är jätterädd för hästar! Hon fick ta tömmarna lite för att känna på hur man styr hästen.

Yngsta dotter slutade idag sin heltidstjänst hos mig. Hon ska plugga men kommer att arbeta varannan helg. Hon har arbetat hos mig i sex år - nu var det dags att gå vidare i livet. Tror jag blir bra för oss båda. Det kommer att kännas konstigt men nu kan vi ta en fika på stan eller shoppa lite UTAN att vara brukare/assistent. Nu kan vi enbart vara mamma/dotter =O)

I kväll fick vi tända fönsterlamporna - känns vemodigt, nu vet man att det blir mörkare och mörkare... Mitt i vemodet är det mysigt, jag älskar hösten särskilt om man får vara inne när det blåser och regnar!

2 kommentarer:

  1. Hej!!Ja du vet hur jag känner över att ha slutat...men visst vi visste att det inte skulle vara för alltid.Tiden vi fick kommer jag alltid minnas.Kramar H

    SvaraRadera
  2. Ha ha..då kanske jag är konstig som vill vara ute o rida i busväder. Det bästa jag vet är att vara ute o skritta i skogen i (milt- inte storm,jag är inte helt galen..tror jag)
    busväder med varmt ländtäcke på hästen..älskar hösten!! Men hatar älglöss!!! HATAR...
    http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84lgfluga

    SvaraRadera