söndag 5 februari 2012

Kallt som bara den!

Ja nu biter iskylan oss i kinderna! Jag är glad som har en snäll sambo som tar ut hundarna. Det blir ganska korta promenader i kylan, då dogsen lätt får kylkramp i benen nu när det är så kallt. Ja faktiskt så vill de inte gå ut, även om vi har Hurrtatäcken på dem. Oftast blir det en snabb rusch ut i trädgården och toaletten är snabbesökt. De är ute max 3 minuter!

Tyvärr innebär kylan väldigt mycket mer värk för mig, så är det med många som har ont i någon led. Hela kroppen blir som en seg råtta, man rör sig i slow motion som om varje led i hela kroppen fryst fast. Tänk om man hade möjlighet att få va i något varmare land i en månad denna årstiden!!!! Har ju släkt som har stuga i Spanien som jag kan låna, får göra det så man inte fryser fast!

Nu är det så kallt att vattnet i vår damm frusit rejält! Längst ner är det inte is, där står våra två guldfiskar mer eller mindre i dvala. Men för att överleva behöver de cirkulerande vatten. Pumpen får stå och gå men nu hade det frusit i den med. Sambon inhandlade isborr modell BIG och borrade ett stort hål som ska rädda fiskarna. Det såg väldigt kul ut med en rejäl isborr i vår lilla damm. Men vad gör man inte för djuren?

Tiffeloppan har nu blivit klippt av Cicci, en av mina underbara assistenter. Hon tog med sin egen klippmaskin då vår inte gjorde många knop i Tiffanys päls. Vilken fart det va på hennes maskin!!! Vi beställde nytt skär till vår maskin
I går, men nu funderar jag på att införskaffa en rejäl klippmaskin som har högre effekt eftersom det går mycket snabbare. Hundarna brukar tröttna efter två timmars klippning...

2 kommentarer:

  1. Det var rejäla don Robban har i lilla dammen;) En sådan har Jan när vi isfiskar på stooora sjön;)! På tal om det lär det snart bli isfiske av - mysigt värre - med en brasa på land så man kan värma sig. Men så här kallt får det inte vara så vi väntar lite tills kylan inte är så svår! Inte mycket päls kvar på söta Tiffan. Måste bli täcke förstår jag. Hm.. kan du inte införskaffa täcke med ben till henne;)?

    SvaraRadera